ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

  1. Πώς μπορώ να κλείσω ραντεβού; Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού επικοινωνώντας μαζί μου  είτε τηλεφωνικά είτε με email ειτε συμπληρώνοντας τη φορμα της online κράτησης. Κάποιες φορές ίσως να αδυνατώ να απαντήσω στο τηλέφωνο. Αυτό συνήθως γίνεται ως ένδειξη σεβασμού προς το άτομο που έχω μπροστά μου κατά τη διάρκεια μίας συνεδρίας.
  2. Ποια είναι η συχνότητα και η διάρκεια των συνεδριών; Η διάρκεια είναι περίπου στα 60 λεπτά. Όσον αφορά τη συχνότητα, αυτό σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από το άτομο. Το ιδανικό σε περιστατικά κατάθλιψης, ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής και σε αγχώδεις διαταραχές είναι 1 φορά την εβδομάδα.
  3. Τι συμβαίνει στην πρώτη συνεδρία; Η πρώτη συνεδρία ονομάζεται συνεδρία εκτίμησης. Θα σας ρωτήσω κάποια πράγματα έτσι ώστε να κατανοήσω όσο καλύτερα γίνεται την κατάσταση σας. Έπειτα θα σας παραθέσω τις εντυπώσεις μου και θα σας πω με ποιον τρόπο θα ήθελα να συνεργαστούμε. Τέλος, θα κρίνουμε από κοινού αν είμαι ο κατάλληλος ψυχοθεραπευτής για εσάς.
  4. Πόσο διάστημα θα κρατήσει η όλη θεραπευτική διαδικασία; Αυτό εξαρτάται από το άτομο και τη βαρύτητα της διαταραχής. Η γνωστική - συμπεριφορική ψυχοθεραπεία συνήθως διαρκεί μικρό χρονικό διάστημα, μεταξύ 12-20 συνεδριών, αρκετές φορές μάλιστα μπορεί και λιγότερο. Τα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται συνήθως άμεσα εντός των πρώτων 3-6 συνεδριών.
  5. Πραγματοποιούνται ραντεβού εξ' αποστάσεως; Ναι φυσικά. Μάλιστα αυτή την περίοδο λόγω της πανδημίας COVID-19, πραγματοποιούνται μόνο εξ' αποστάσεως συνεδρίες. Οι συνεδρίες μπορούν να γίνουν μέσω Skype ή Zoom.
  6. Μπορώ να ακυρώσω μία συνεδρία; Ναι βέβαια. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μία συνεδρία μπορεί να ακυρωθεί. Φυσικά κατανοώ ότι κάποιες φορές λόγω έκτακτων αναγκών ίσως να μην υπάρξει καν τηλεφωνική επικοινωνία. Είναι απολύτως σεβαστό.
  7. Τι ισχύει για το απόρρητο; Σύμφωνα με τον κώδικα επαγγελματικής δεοντολογίας, δεσμεύομαι ότι οποιαδήποτε πληροφορία μού δοθεί κατά τη διάρκεια των συνεδριών δεν θα αποκαλυφθεί σε τρίτους, σε οποιοδήποτε πλαίσιο επικοινωνίας είτε συγγενικό, είτε κοινωνικό, είτε ακαδημαϊκό. Εξαίρεση αποτελούν οι περιπτώσεις όπου κρίνεται ότι απειλείται η ζωή ενός τρίτου ατόμου, κακοποιείται ένα ανήλικο παιδί ή βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή του ίδιου του ενδιαφερόμενου. Στις περιπτώσεις αυτές, πρώτα ενημερώνεται ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος για την άρση του απορρήτου.
  8. Εφόσον έχω μπει στη θεραπευτική διαδικασία, μπορεί να καλέσει κάποιος τρίτος για να ενημερωθεί για την πρόοδό μου; Μόνο αν έχει την πλήρη συγκατάθεση από εσάς τον ίδιο και με ενημερώσετε σχετικά με την επιθυμία σας αυτή. Σε διαφορετική περίπτωση, αδυνατώ να δώσω την παραμικρή πληροφορία, σεβόμενος το απόρρητο. Τα πράγματα βέβαια αλλάζουν αν ο πελάτης είναι ανήλικο άτομο. Σε αυτή την περίπτωση μπορούν να ενημερωθούν μόνο οι γονείς και εκείνοι στους οποίους οι ίδιοι δίνουν τη συγκατάθεση τους.

          Επικοινωνία

6983143053

tsakiris.psychologist@gmail.com

@psychologist.tsakiris 

Online κράτηση

Κλείστε τη συνεδρία σας. Η κράτησή σας θα επιβεβαιωθεί μέσω email.